Virtuaalitalli Nuppura

HenkilökuntaPäiväjärjestysTilatTallisäännötStatistiikkaaKasvattilista

Tie mutkittelee tiheiden havumetsien ja suoaukeiden lävitse kuin Suomen villin lännen mottoritie. Ei valtatielle toisaalta ole pitkä matka. Ohuet, lehdettömät koivut roikkuvat yläpuolella. Välillä metsät ovat synkkiä havumetsiä ja sammaleen peitossa. Kuopat muodostavat hiekkatien pintaan lätäkköpolun.

Vaikka ympärillä on pelkkää villiä luontoa, Nuppuralla on maneesi, kolme kilparatsastajaa ja ainakin yksi vaativan tason hevonen - ainakin yksi... ja musta täysiveriori. Ehkä sydämen valloittavat hevoset. Iltapäiväheinien rouskutus.

Varustehuoneessa on lämmintä. Pehmeät ja joustavat nahkavarusteet kiiltävät puhtaina. On kaunis talvipäivä. Tuntematon tyttö laulaa tallin käytävällä: "Olen pieni veljesi, tulin taivahasta..." Täällä saa rypeä onnessa ja itkeä surusta. Kaikella on merkitystä.

Henkilökunta

Tallinomistaja
Miina Mikkola
Miina rakastaa haasteita, välittää ihmisistä ja hevosista ja tekee teräviä huomioita arjesta. Tarkkuudellaan hän viilaa kasvatussuunnitelmiaan ja toimintatapojaan. Luonteeltaan hän on samaan aikaan pidättyväinen ja lämmin.

Päivävuorolainen, vastuuhoitaja
Rita Merimaa
Rita vastaa tallitehtävistä päiväsaikaan. Hän auttaa mielellään erilaisissa hoitoon ja hevosen kanssa touhuamiseen liittyvissä kysymyksissä, sillä koulutukseltaan hän on hevostenhoitaja. Rita on hyvä kuuntelija ja sydämellinen ihminen. Hän on vastuussa hevosten ruokinnasta ja hyvinvoinnista.

Päivävuorolainen, ratsuttaja
Pilvi Paavilainen
Temperamenttinen mutta ymmärtäväinen ja ystävällinen työntekijämme Pilvi vie tallin hevosia eteenpäin ja järjestää valmennuksia. Hänen elämänsä pyörii lähinnä Nuppuran ympärillä ja vaikuttaa siltä, että tallin uudesta ratsusta Datasta on tullut hänen silmäteränsä. Pilvi on paikalla päivisin ja jakaa työtehtäviä Ritan kanssa.

Iltavuorolainen, kilparatsastaja
Karola Joutsenjoki
Karola kouluttaa tallin ratsuja, ja hänelle erityisen mieluisia tapauksia ovat potentiaaliset, temperamenttiset hevoset, joiden kanssa hän pääsee näyttämään laaja-alaisen osaamisensa. Vahvat mielipiteet ja voimakas näkemys siitä, mikä on oikeaa ratsastusta, ajavat Karolan ja toisen kilparatsastajamme Pilven toisinaan eri puolille maneesia.

Kengittäjä
Tapio Joutsenjoki
Karolan mies toimii tallimme kengittäjänä ja pyörittää samalla omaa puoliverisiittolaa. Tapiolta kuulee kylän parhaimmat hevosjutut.

Hoitaja, ratsastaja
Lisette Sova
Äitiyslomalla! Lisette on toinen tallin vastuuhoitajista ja huolehtii, että jokaisella hevosella on puitteet kunnossa. Hän suunnittelee ja arvioi hevosten hyvinvointia yhdessä Miinan kanssa sekä tekee käytännön töitä tallissa. Lisetellä suorittaa eläinlääketieteen opintoja.

Päiväjärjestys

klo 5.30Aamutalli. Ruokinta, loimitus sään mukaan ja tarhaus. Miina
klo 7.00Heinäjako ja vesihuolto. Tarhat ja karsinat. Miina
klo 11.00Aamupäiväheinät. (Jos ei jatkuvaa heinää.) Rita/Pilvi
klo 15.00Iltapäiväheinät. Rita/Pilvi
→ klo 20Karsinoiden siivous. Rita/Pilvi
klo 20.30Iltatalli. Ruokinta ja hevosten tarkistus. Karola
klo 21.30Ovet lukkoon. Himmeä yövalaistus. Rehuhuone kiinni. Karola

Tilat

Tallialueemme koostuu neljästä tallirakennuksesta. Alkuperäisin on 1930-luvulla rakennettu 12 karsinan navettatalli, joka sijaitsee punaisen kartanorakennuksen välittömässä läheisyydessä. Viereiseen varastorakennukseen on rakennettu pihaton suoja, jossa on kaksi uloskäyntiä. Aitaus on tehty 0,8 hehtaarin kokoiseksi. Myös viriketarha ja pieni tarha sijaitsevat piha-alueella, ja muutoin tallialue on laajentunut päätielle päin.

Oritalli on rakennettu vuonna 2015 lisätontille, ja yhden tai kahden hevosen tarhat sijaitsevat sen takana metsän reunassa. Alue on rauhoitettu muulta vilskeeltä, vaikkakin pihatie kulkee sen ohi. Kaksi muuta tallirakennusta on rakennettu 1980-luvun lopulla ja remontoitu nykyisennäköisiksi viime vuosikymmenellä. Niiden välille on rakennettu yhdyskäytävä, ja toisesta tallista pääsee myös maneesiin.

Laidunalueemme sijaitsevat kauempana. Tunnelmallinen ja kartanomainen ilmapiiri houkuttelee kulttuuri-ihmisiä, ja pyydettäessä vuokraamme aittaa ulkopuolisille vieraille. Sinne mahtuu kuusi henkilöä yöpymään: yläkerrassa on kaksi yhden ja alakerrassa kaksi kahden hengen huonetta.

Tallisäännöt

Noudatathan näitä liikkuessasi tallialueella!

Statistiikkaa

Kasvattilista

2018

15.01.2018 srp-o. El Paso Pura (e. Vividth's Lamia, i. Theresnoneedfordat)
27.01.2018 sh-o. Nuppuran Nuuskunuha (e. Taika-Tirriina, i. Solisti)
04.02.2018 FWB-t. Sel Noir Pura (e. Sepp's Nocturne, i. Jerell J&K)
06.03.2018 FWB-o. Magnitude Pura (e. Hafnia Pura, i. Diabolic White)
15.03.2018 FWB-t. Zea Mays Pura (e. Kaartin Pumpkin, i. Jerell J&K

2017

12.11.2017 sh-t. Nuppuran Neva (e. Taika-Tirriina, i. Siipiratas)
20.11.2017 conn-o. Grumble Hill Pura (e. Vividth's Lamia, i. Danger Smoothie GM)
01.12.2017 FWB-t. Hafnia Pura (e. Inanna, i. Theresnoneedfordat)